Voor al uw perfect verzorgde muziek- en theater activiteiten!
Standaard hebben we een snake ingebouwd in ons ontvanger rack, want deze set wordt meestal aangevuld met een zestienvoudige Sennheiser EW500 series set met antenne combiners en vlag antennes, digitale snake. Als er meer kanalen nodig zijn, geen probleem dan zetten we er een achtvoudige Sennheiser EW500 series set naast. Eventueel hebben we nog een 8-, 4- en 2-voudige set ter aanvulling zodat we 30 kanalen tot onze beschikking hebben.


In de meeste gevallen bestaat de basis uit een Digitale Roland M480 mengtafel. Deze tafel wordt ingezet bij de middelgrote tot grote projecten. Deze bied maximaal 48 ingangen en 40 uitgangen. Elk kanaal is voorzien van gate, compressor en equalizer. De tafel heeft zelf maar een beperkt aantal ingangen. Om dit te regelen wordt gebruik gemaakt van één of meerdere digitale snake. Onze snakes hebben 16 ingangen en 8 uitgangen. Deze zijn door middel van een UTP kabel verbonden met de mengtafel.
Theater

De laatste jaren heeft TGCS zich samen met Stagelighting gespecialiseerd in het verzorgen van licht en geluid voor theater, zowel binnen als buiten.
Voor theater maken we gebruik van 2 soorten microfoons. De linker microfoon hebben we laten produceren naar onze specificaties. De kabel is 1,4mm, de kop is 3mm, zo klein dat deze altijd goed is weg te werken. Verdere kenmerken zijn ultra klein, waterdicht, zeer heldere en open klank.  Het mooie is dat er na 30cm een koppelstuk zit waarna hij verder gaat met een wat stevigere 2mm kabel. In geval van kabelbreuk is dit laatste stuk vervangbaar.
De rechter microfoon die we ook gebruiken is de MKE2 van Sennheiser. Deze microfoon heeft zich bewezen als all-round theater microfoon. Omdat deze groter (en zichtbaarder) is, zetten we deze zo minimaal mogelijk in.
Omdat er in het theater vaak speciale kleding wordt gedragen zonder plaatsen om de zenders te plaatsen hebben we zendertasjes laten maken. Dit zijn kleine tasjes, gemaakt van neopreen waarin de zender perfect past, en die om de middel gedragen kan worden, zo nodig onder de kleding. Vooral als iemand moet vallen in, dan kan de zender zo gedragen worden dat dit niet tot problemen leidt.
Ook bestaat er de mogelijkheid om alles op te nemen. Onze 48 sporen recorder neemt elk kanaal afzonderlijk op. Hierdoor kan alles achteraf opnieuw gemixed worden, maar kan ook alles achteraf geanalyseerd worden om zo de kwaliteit van uw voorstelling te verbeteren.
Afhankelijk van de situatie kan dit desgewenst versterkt worden d.m.v. onze QSC actieve luidsprekers. Wij gebruiken de K8 omdat deze een goede spreiding geeft van het geluid. Daarnaast zetten wij er vaak meerdere in om het geluid beter te spreiden. Het is vervelend als je het iets aan de rechter kant zit en alleen geluid van rechts hoort. Door een aantal extra luidsprekers wordt dit voorkomen. Eventueel kan het nog aangevuld worden door de K-Sub voor net even wat meer lage tonen in het geluid.

Voor kleinere toepassingen is er de Allan & Heath 16FX tafel. Deze heeft 10 microfoon kanalen en drie stereo line kanalen + een effect kanaal via de ingebouwde effecten processor. Bij deze tafel gebruiken we een 8-voudige Sennheiser draadloze set beschikbaar voorzien van vlagantennes. In sommige gevallen kunnen en nog maximaal 2 extra draadloze sets aan toegevoegd worden
In alle gevallen kan het ondersteund worden door onze dubbele media player. Wij zijn een paar jaren afgestapt van CD’s voor theater, omdat deze niet altijd betrouwbaar bleken. Vooral als het buiten in de avond vochtig wordt, kunnen CD’s voor problemen zorgen. Mocht u toch willen kiezen voor CD’s (wat voor binnen geen enkel probleem is), dan hebben we ook een dubbele CD-speler die zowel gewone als MP3 cd’s kan afspelen.
Omdat we ons beseft hebben dat onder de theater liefhebbers genoeg doven en slechthorenden zitten, kunnen we onze set uitbreiden met onze mobiele een ringleiding installatie. Hiermee kunnen ook gebruikers van een hoortoestel alles uitstekend verstaan als het hoortoestel voorzien is van de zogenaamde T-stand. Of er ringleiding kan worden toegepast is echter wel sterk afhankelijk van de situatie. Informeer vooraf naar de mogelijkheden om teleurstellingen te voorkomen
In de afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat de stroomvoorziening niet altijd even stabiel is. Vooral bij evenementen wil het nog wel eens gebeuren dat de stroom plotseling uitvalt. Vele mensen sluiten van alles aan, maar niemand vraagt zich af hoeveel er nu eigenlijk op een groep is aangesloten. Mede omdat de apparatuur van TGCS zich steeds verder verdigitaliseerd, kunnen de gevolgen van een ongeplande stroomuitval schadelijk zijn. Om deze reden zetten wij vaak onze 1500VA UPS in. Deze zorgt er voor dat onze apparatuur bij een stroomuitval nog minimaal 10 minuten voorzien wordt van noodstroom. In deze tijd kan de oorzaak weggenomen worden of kunnen we zonder problemen veilig de apparatuur afsluiten.
Naast geluid wordt in samenwerking met Stagelighting ook voor verlichting gezorgd. De basis set bestaat uit 8 x frontlight en 4 x backlight. Dit kan worden uitgebreid met extra spots, waarvoor een uitgebreid scala op voorraad is. Hierbij begint het met LED-verlichting en eindigt het met 1200W zoom spots. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Stagelighting.

Als laatste hebben we special effects. Dit is voor ons altijd de kers op de taart. Wij proberen een leuke en betaalbare oplossing te vinden voor uw wens. Dit kan gaan van een stroboscoop voor uw onweer effect tot goudkleurige confetti omdat het eindelijk gelukt is goud te toveren. Maar ook rook effecten of haze effecten kunnen we leveren tot en met bijzondere laser effecten. Op onze (linken naar) foto en film pagina zijn hiervan een aantal voorbeelden te vinden
Onze 16-voudige set is voorzien van oplaadbare accu’s. Deze gaan ongeveer 5 uur mee, voldoende voor een hele voorstelling. Op deze manier proberen we een bijdrage te doen aan het milieu. Dat zeggen we niet alleen om het leuk te laten klinken, maar vergeet niet, 16 zenders zijn 32 batterijen. Voor een generale en een voorstelling heb je het dan over 64 batterijen. Ook voor de overige zenders hebben we oplaadbare batterijen, zodat we alleen nog in de uitzonderingsgevallen gebruik hoeven te maken van normale batterijen.
    Telefoon:   (+31) 0598-632834
   Mobiel:    (+31) 0626-144166
  KVK: Groningen 02069410
© Copyright 2017 TGCS / Hanzzz Webdesign