Voor al uw perfect verzorgde muziek- en theater activiteiten!

Iets anders wat vaak bij verlichting wordt genoemd zijn rook effecten. We hebben zowel rookmachines als een hazer in de verhuur. Een rookmachine levert echte rook achter die je ook ziet als rook. Een hazer levert een hele dunne mist die je nauwelijks ziet totdat er een lichtbron schijnt. In dat geval zie je de lichtbundel oplichten. Een hazer is daarom ook een onmisbaar apparaat voor het zichtbaar maken van een lasershow. Een rookmachine zou door de dikker rook de laserstraal verstikken.
Naast losse PAR56 spots hebben we ook de zogenaamde T-4 balkjes in de verhuur. Dit zijn 4 PAR56 spots op een balk die aangestuurd wordt door het DMX512 protocol. Per balk is de opgenomen stroom 1200Watt.


Voor het aanlichten van objecten of wanden zetten we vaak de PAR56 LED-PAR in. Deze staan op een voetje en zijn d.m.v. DMX512 aan te sturen.

Een ander mooi  maar simpel effect is de ouderwetse spiegelbol. Deze wordt aangelicht door een set van 4 keer een PAR36 puntspot. De spiegelbol wordt uiteraard opgehangen aan een motor die de spiegelbol laat draaien.
Omdat dit soms een probleem is, hebben we nu ook LED T-4 balkjes in de verhuur. Even veel lichtopbrengst, maar slechts 200Watt per balk. Naast het voordeel van de lagere stroomopname, kan elke spot elke kleur kan aannemen die je maar wil. Stel, je wil groene verlichting. Bij een PAR56 balk kan je alleen de lamp met de groene kleur laten branden. Bij led kan je ze allemaal groen laten kleuren. Zo heb je de beschikking over meer licht voor het zelfde geld. De LED balken kunnen ook via DMX512 aangestuurd worden, maar ook via op een specifieke led controller.
Naast PAR verlichting kunnen we ook voor Theater verlichting zorgen. Dit loopt echter via Stagelighting. Stagelighting is gespecialiseerd in theater verlichting. Stagelighting heeft de beschikking over theaterspots van normale 500 Watt spots tot zware 1200Watt zoomspots, dit alles on combinatie met bijbehorende dimmerpacks. Ook heeft Stagelighting een volgspot in het assortiment.
Als de verlichting wat feestelijker moet worden hebben we een aantal Mushrooms in de verhuur. Deze leveren mooie bewegende gekleurde stralen die op het geluid kunnen reageren.
Wat TGCS wel in de verhuur heeft om iets aan te lichten zijn een aantal 500Watt bouwlampen op voet. Niet bedoeld voor theater, maar meer om zaken generiek aan te lichten. Vaak worden deze gecombineerd met een 4-kanaals dimmerpack.
Ook hebben we 2 stoboscopen in de verhuur, een grote en een kleine. De grote is een Martin Atomic van 3000Watt. Deze heeft zich in de loop van de jaren bewezen als een betrouwbare krachtige stroboscoop. Naast flitsen kan hij ook als blinder werken. In plaats van één flits worden er meerdere flitsen kort achterelkaar gegeven waardoor het lijkt of hij continue brand. Op vol vermogen kan hij dit  slechts kortere tijd volhouden omdat dit extreem veel stroom neemt. De Martin Atomic wordt gestuurd via DMX. De kleine stroboscoop is een 50Watt stroboscoop welke handmatig bestuurd word.
Wat actief licht aangaat hebben we scans en flowers. De scans zijn SC380 van Futurelight. Voordat Futurelight hun scans lieten produceren in China (en eigenlijk daarmee zich van een goed en betrouwbaar merk, naar een rommelmerk heeft gedegradeerd) werden de scans geproduceerd  in de Robe fabrieken. Dit stond garant voor kwaliteit. De lichtbron is is een MSD250/2 gasontladingslamp. Hiermee kan de scan ook blacklight produceren, iets wat met een normale lamp eigenlijk niet wil.  De flower is een Rampage met een 250W lamp.
Licht

Omdat wij ons als verhuurbedrijf meer richten op geluid is het aanbod van verlichting beperkter dan ons aanbod van geluid. Desalniettemin kunnen we u voorzien van de meeste gangbare effecten. Onderstaande overzicht is slechts een impressie, de lijst is niet compleet. Soms komt er wat nieuwe verlichting bij, soms wordt er weer wat verkocht. Heeft u specifieke vragen, neem dan contact met ons op.
    Telefoon:   (+31) 0598-632834
   Mobiel:    (+31) 0626-144166
  KVK: Groningen 02069410
© Copyright 2017 TGCS / Hanzzz Webdesign