Voor al uw perfect verzorgde muziek- en theater activiteiten!
Mengtafels:
Naast onze grote Roland M480 tafel hebben we een aantal andere mengtafels in de verhuur. Inmiddels hebben we een Roland M380 als backup tafel. Zelfde kwaliteit, bijna de zelfde mogelijkheden, maar iets minder schuiven. Deze tafels kunnen voorzien worden van een S-1608 of S-3208 Digitale Snake.
.
DJ-Sets:
Wij hebben een aantal DJ-sets in de verhuur, maar eerlijk is eerlijk, dat is niet onze kern activiteit. Voor kleine feesten hebben we wel een aantal sets in verschillende soorten en maten. De set op de rechter afbeelding is een dubbele Gemini player welke ook MP3 cd’s kan afspelen. Een andere set de we hebben bevat een dubbele Denon CD-speler en een dubbele bediening voor Vitual DJ. Het ingebouwde mengpaneel heeft 2 USB ingangen zodat je de kanalen echt kan mixen en daarmee niet afhankelijk ben van een muis oid. Als laatste hebben we een all-in-één set. Dit is een 7-kanaal tafel met 100mm faders, dubbel Numark CD-speler, Losse CD-speler en externe (microfoon) ingangen, 31bands equalizer, compressor-limiter en 2 x 600W versterker. Alleen nog voeding en luidsprekers aansluiten en draaien maar.
De zenders die we gebruiken zijn de SK100, 300 of 500 uit de G3 serie. De 16-voudige set wordt geleverd met een laadstation waarin de batterijen binnen een paar uur weer opgeladen kunnen worden.

 
Als laatste hebben we een aantal reversmicrofoons (ook wel dasspeld microfoon genoemd) in de verhuur. Onze standaard is de Sennheiser MKE40 microfoon. Dit is een studiokwaliteit richtmicrofoon  die ook in TV studio’s wordt gebruikt. Deze microfoon kan ook geleverd worden met een wit kapje als dit beter bij de kleding staat. Maar ook kan deze voorzien worden van een magneet achterkant zodat deze ook op een trui of t-shirt geplaatst kan worden als de spreker geen jasje, stropdas of een andere plaats heeft waarop de microfoon geklemd kan worden..

 
In-ear:
Veel artiesten gebruiken om zichzelf goed te kunnen horen een in-ear set ter vervanging van een monitor luidspreker. Het voordeel is dat je zelf kan bepalen hoe hard je je zelf terug hoort. Hiermee bescherm je je gehoor. Een andere toepassing is als er sprake is van tijdvertraging door een groot terrein. Je zelf 2-300 miliseconden later terug horen via de luidsprekers is zorgt er voor dat je probelem met spreken of zingen krijgt. Een in-ear monitor zorgt er voor dat dit probleem opgelost wordt.
Een andere optie is het souffleren van een speler. Op een toneel. Om hygenische reden verhuren wij alleen de in in-ear zenders en ontvangers. De oordopjes moet u in principe zelf  verzorgen. Indien u deze niet heeft kunt u bij ons een goede in-ear koptelefoon aanschaffen.
Onze analoge backup mengtafel is een Peavey 24FX. Dit is een analoge tafel met (theoretisch) 24 kanalen. In de praktijk komt dit neer op 18 kanalen + 2 line kanalen. Daarnaast is deze tafel voorzien van interne effecten, delay, feedback killer en dynamics processor. Maar ook kan deze tafel (net als de M480) opnames maken op USB stick.
Voor kleinere toepassingen hebben we de A&H ZED16FX. Dit is een 16-kanaals tafel welke verdeeld is in een 10-kanaals microfoon gedeelte en een 3-kanaals line gedeelte. Daarnaast is de tafel voorzien van een veelzijdige effectengenerator en een aantal aux kanalen t.b.v. monitoren. Voor kleinere toepassingen hebben we de A&H ZED Sixty 10FX. Deze tafel is voorzien van 60mm faders en van de zelfde luxe effecten als de 16FX. De tafel heeft 4 microfoon kanalen, 2 line kanalen en 1 effect kanaal. Daarnaast is er een aux kanaal voor monitoring
Microfoons:
Naast een aantal Sennheiser E845 draadgebonden microfoons, bestaat het grootste deel van onze microfoons uit draadloze exemplaren. U heeft de keuze (zover aanwezig) uit microfoons met een dynamisch of condensator kop met nier of hypernier karakteristiek. Voor de kenners, deze microfoons zijn van Sennheiser, met 835, 845, 945, 865 of 965 kop.
Voor theater maken we gebruik van 2 soorten microfoons. De linker microfoon hebben we laten produceren naar onze specificaties. De kabel is 1,4mm, de kop is 3mm, zo klein dat deze altijd goed is weg te werken. Verdere kenmerken zijn ultra klein, waterdicht, zeer heldere en open klank.  Het mooie is dat er na 30cm een koppelstuk zit waarna hij verder gaat met een wat stevigere 2mm kabel. In geval van kabelbreuk is dit laatste stuk vervangbaar.
De rechter microfoon die we ook gebruiken is de MKE2 van Sennheiser. Deze microfoon heeft zich bewezen al allround theater microfoon. Omdat deze groter (en zichtbaarder) is, zetten we deze zo minimaal mogelijk in.
Voor de ontvangst hebben we een aantal sets in verschillende groottes. Rechts de 16-voudige set. Hierin zit een digitale snake ingebouwd voor een roland tafel. Hierdoor hoef je nog maar één ethernet kabel te leggen naar je mengtafel. Op deze kast zitten ook de luidspreker uitgangen zodat deze kast bij het podium kan staan. Alle instellingen op de ontvangers zijn via een computer te maken, ook de monitoring word op deze manier geregeld.
Als er minder kanalen nodig zijn is er een 8-voudige set. Deze kent de zelfde specificaties als de set aan de rechter zijde alleen heeft geen digitale snake ingebouwd. Wel is het mogelijk de 2 sets te combineren tot een 24-voudige set.

Voor kleinere toepassing hebben we nog de beschikking over een 4-voudige set en een dubbele set en een (niet afgebeelde) enkele ontvangerset.  De 16, 8 en 4-voudige set kunnen desgewenst uitgerust worden met vlagantennes voor optimale ontvangst van de zenders, zeker op afstand.
Als voor theater de draadloze microfoon te duur is kunnen het ook versterken met richtmicrofoons. Uiteraard is dit een kwalitatief veel mindere optie dan direct versterkt met theater microfoon en zender. Maar financiën kunnen een reden zijn om met richtmicrofoons te werken. Hiervoor hebben we een aantal Sennheiser ME64 en ME66 in de verhuur.  Hiervan worden er een aantal voor het podium geplaats, en zo mogelijk worden er een aantal boven het podium opgehangen om ook de conversaties achter op het podium goed te kunnen versterken.
Voor toespraken hebben wij een lessenaar (katheder) in de verhuur. Hierop kunt u uw aantekeningen leggen zodat u af en toe even terug kan kijken of uw toespraak nog de juiste richting op gaat. De lessenaar is voorzien van een hoge kwaliteit Sennheiser richtmicrofoon. De lessenaar kan zowel bedraad als draadloos aangesloten worden. In het geval van een draadloze oplossing wordt er onder de desk onzichtbaar een plug-on zender aangesloten. Dit is de meest flexibele en makkelijke oplossing. U kunt de lessenaar makkelijk verplaatsen mocht dit nodig zijn. Bovendien betekend dit geen kabels over de grond waarover gestruikeld kan worden.
Versterking / Luidsprekers:
Omdat wij ons de laatste jaren meer en meer zijn gaan specialiseren, stonden de grotere versterkersets voornamelijk stil. Daarom hebben we hier afscheid van genomen, en hebben we voornamelijk nog actieve luidsprekers. Voor kleine feesten en evenementen hebben we nog een QSC PLX1602 + luidsprekers in de verhuur die goed is voor 2 x 500W.
Voor buiten evenementen hebben we nog een serie (niet afgebeelde) actieve luidsprekers in de verhuur, goed voor 500W elk.
Opnames:
Als je als band graag een keer opnames wil maken, dan kunnen we hierin faciliteren met onze 48 sporen recorder. Als er eenmaal opnames zijn gemaakt kunnen we deze opnieuw mixen op onze Roland M480 tafel totdat het perfecte resultaat is bereikt..
Effecten:
Alhoewel de meeste van onze tafels de effecten zijn ingebouwd zijn gebruiken we nog een tweetal racks die voor bepaalde toepassingen het leven zoveel makkelijker maken en helaas niet in onze tafels ingebouwd zitten.
Als eerste zijn dat de feedback destroyers. Deze zijn onmisbaar bij live toepassingen, en zorgen (mits goed ingeregeld) dat de geluidsdruk een stuk hoger kan worden doordat de eerste 22 “rondzing” frequenties effectief gefilterd worden. Dit is vooral bij rondom gevoelige microfoons een must. Voor theater gebruiken we 2 van deze apparaten zodat zowel de hoofd kanalen als de monitoren los van elkaar ingeregeld kunnen worden.
Ons tweede rack wordt meer gebruikt voor andere toepassingen. Hierin zit een dynamiscs processor, soundprocessor en ook weer een feedback processor.
Ringleiding:
Voor evenementen waarbij Doven en slechthorenden aanwezig zijn hebben we een ringleiding versterker tot onze beschikking. Hiermee kunnen ook gebruikers van een hoortoestel alles uitstekend verstaan als het hoortoestel voorzien is van de zogenaamde T-stand. Of er ringleiding kan worden toegepast is echter wel sterk afhankelijk van de situatie. Informeer vooraf naar de mogelijkheden om teleurstellingen te voorkomen.
Geluid

Onderstaande overzicht laat een impressie zien van wat we allemaal in de verhuur hebben, maar is verre van compleet. Soms wordt er nieuwe wat apparatuur aangeschaft, maar ook weer verkocht. Neem contact met ons op als u specifieke vragen heeft. 
    Telefoon:   (+31) 0598-632834
   Mobiel:    (+31) 0626-144166
  KVK: Groningen 02069410
© Copyright 2017 TGCS / Hanzzz Webdesign